“Mereka Masih Kaitkan Saya Dan Aidil Sepertinya Kami Posh & David Beckham”

Posted on 5 views
Pelakon Rita Rudaini membesarkan dua orang anak lelakinya sendiri setelah berpisah dengan bekas suami, pemain bolasepak Aidil Zafuan Abdul Razak.

Anak sulungnya Airit Rayyan Rizqin, 9, dan Airit Qaqa Arjuna, 7 sudah menunjukkan minat dan bakat dalam sukan bola sepak yang diceburi oleh Aidil walaupun mereka tidak tinggal bersama.

Bagaimanapun, Rita nampaknya tidak gemar apabila kecenderungan Rayyan dan Qaqa dalam sukan bola sepak dikaitkan dengan Aidil sedangkan Rita yang mendidik dan membesarkan mereka.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Melalui satu muat naik di Instagram, Rita memuat naik gambar Qaqa beraksi menjaga gawang bola diiringi kapsyen:

Mak punya susu, bapa yang dapat nama. Pepatah Melayu baru.

Kepada Harian Metro, Rita mengatakan ada yang masih belum move on dari kisahnya dengan pemain bola sepak yang kini mempunyai keluarga baru itu:

Mereka masih tak move on dan mengaitkan saya dan Aidil sepertinya kami ini Posh dan David Beckham. Lepas tu apabila mereka kata anak-anak pandai main bola sebab bapa mereka, langsung tak logik.

Sedangkan ada pemain bola sepak hebat, anak mereka tidak sehebat bapa mereka. Jadi mereka tidak boleh berkata anak-anak pandai bermain bola kerana dia anak Aidil Zafuan.

Disebabkan anak-anak dan rakan mereka suka bermain bola sepak membuatkan saya menubuhkan satu kelab untuk mereka, melantik jurulatih untuk mengajar mereka.

Saya lakukan ini kerana mahu Rayyan dan Arjuna berkawan. Tambahan pula untuk bermain secara serius dan mewakili sekolah, agak payah kerana ada ramai lagi murid yang lebih bagus.

Tapi hendak kata anak-anak saya pandai sangat bermain bola sepak itu tidak benar cuma bila dia dan kawan-kawannya sudah dilatih, mereka tidak kekok beraksi di padang.

Apabila atas segala usaha yang saya lakukan ini, tiba-tiba orang mengaitkan dengan Aidil Zafuan sudah tentu saya berasa sedikit ralat kerana yang bersusah payahnya saya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.