Lopetegui Dalam Risiko Dipecat, Guti Dan Conte Dalam Senarai Calon Pengganti

Posted on 2 views
Julen Lopetegui dijangka dalam risiko untuk dipecat. Keputusan dalam aksi el clasico sangat penting untuk beliau.

Florentino Perez dilaporkan sudah hilang kepercayaan ke atas Lopetegui. AS melaporkan yang Perez memberikan Lopetegui seminggu untuk memperbaiki keadaan serba serbi tak kena dalam kem Real Madrid ketika ini.

Namun begitu, pengurus itu sebelum ini memberikan jaminan yang Perez menyokong beliau sepenuhnya.

Beliau berkata, isu pemecatan adalah perkara terakhir yang berlegar di fikirannya ketika ini.

Kekalahan di tangan Levante pada minggu lalu meningkatkan lagi tekanan kepada pengendali itu. Buat masa ini beberapa nama dikaitkan dengan jawatan panas di Real Madrid.

Antara yang paling mudah adalah Guti. Perez memiliki kepercayaan yang sangat tinggi kepada Guti dan menganggap beliau adalah pengurus masa hadapan Real Madrid.

Guti sebelum ini bekas jurulatih pasukan remaja B-19 Real Madrid. Beliau kini menjadi pembantu jurulatih di Besiktas.

Guti adalah pengurus yang seperti Zidane, memahami budaya dan memiliki hubungan yang kuat dengan kelab serta para pemain.

Seterusnya, laporan di Itali oleh Corriere Dello Sport menyatakan yang Real Madrid juga mempertimbangkan Antonio Conte sebagai pengurus baharu pasukan mereka sekiranya Lopetegui dipecat.

Akhbar itu juga menyatakan yang masa depan Lopetegui di Madrid bagaikan telur di hujung tanduk.

Conte ketika ini masih sibuk dengan isu penyelesaian pampasan dengan Chelsea. Beliau menyatakan yang Chelsea tidak membayar nilai sepatutnya kepada beliau.

Tidak ada pula dinyatakan yang ada klausa larangan Conte menyertai mana-mana pasukan untuk tempoh tertentu seperti mana dikenakan ke atas Mourinho dahulu.

Antonio Conte memiliki profail yang meyakinkan ketika membimbing Juventus, Itali dan juga Chelsea.

Kami perlukan bantuan anda.

Saban hari, semakin ramai peminat bola sepak membaca Semuanya BOLA. Seiring dengan pertambahan pembaca ini, kos operasi kami turut meningkat. Jadi anda boleh nampak kenapa kami perlukan bantuan anda. Untuk memastikan penulis-penulis kami dapat terus membekalkan konten-konten yang tidak bias dan berkualiti kepada anda, duit dan kerja keras sangat diperlukan. Tetapi kami buat juga kerana kami percaya anda berhak mendapat maklumat berkualiti dari media yang telus, bebas dan terbuka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.