Ketiadaan Corbin Ong Dalam Skuad 26 Pemain Malaysia Cetus Tanda Tanya

Posted on 11 views
Di mana dia Corbin Ong? Setelah senarai 26 pemain untuk menggalas cabaran skuad senior kebangsaan diumumkan, kami dibanjiri dengan banyak soalan yang sama oleh pembaca kami.

Mengapa bek kiri JDT, Corbin Ong tidak mendapat panggilan ketua jurulatih pasukan kebangsaan, Tan Cheng Hoe untuk cabaran Piala AFF Suzuki pada November hadapan?

Banyak pertanyaan

Ketiadaan Corbin Ong telah menimbulkan banyak pertanyaan di kalangan peminat dan penyokong bola sepak tempatan.

Antara nama yang pasti mencuri tumpuan peminat setiap kali senarai pasukan kebangsaan diumumkan ialah duo dari pasukan JDT, Corbin Ong dan Natxo Insa.

Namun sehingga kini hanya aksi Natxo Insa sudah dilihat bersama pasukan kebangsaan.

Tidak kurang juga yang tampil membuat spekulai selepas nama Corbin tiada dalam senarai pasukan pilihan Tan Cheng Hoe.

Itu antara perkongsian komuniti bola sepak Malaysia mengenai ketiadaan pemain tersebut di dalam skuad 26 pemain yang akan menggalas cabaran ke Piala AFF nanti.

Bukan pilihan Tan Cheng Hoe

Antara alasan yang kami fikirkan paling logik dan menjadi sebab Corbin Ong tidak mendapat panggilan oleh Tan Cheng Hoe ialah kerana pemain itu bukan pemain pilihan beliau.

Ketika ditemui oleh wartawan Berita Harian, jurulatih berusia 50 tahun itu menyifatkan 26 pemain pilihan beliau kali ini sebagai menepati cita rasa beliau.

Skuad negara menjalani latihan untuk tingkatkan tahap kecergasan sebelum bertemu Tajikistan esok. FOTO: FAM

“Setiap jurulatih ada perancangan tersendiri, begitu juga saya apabila saya memanggil 26 pemain untuk persediaan kerana saya sudah ada bayangan pemain untuk ke Piala AFF 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.