Iqmal Hazim & Aidil Aziz Bantu Kemenangan 2-0 Buat ABMK Tewaskan PJH FC

Posted on 4 views
Akademi Bolasepak Merah Kuning (ABMK) terus cemerlang memperoleh kemenangan selepas menewaskan Paya Jaras Hiliran (PJH FC) 2-0 pada aksi yang berlangsung di Arena MPSJ, malam tadi.

ABMK yang masih belum mengalami sebarang kekalahan selepas mengharungi lima perlawanan dilihat lebih menguasai perlawanan dengan serangan pelbagai variasi yang dilancarkan.

Skuad yang dibimbing bekas pemain kebangsaan, Asmawi Bakiri itu memerlukan 14 minit untuk membuka jaringan menerusi Muhammad Iqmal Hazim Muhamed Supian.

Berpunca daripada situasi sepakan percuma, pemain pertahanan berusia 16 tahun itu menyempurnakan peluang susulan rembatan awal yang diledakkan P.Surian terlebih dahulu ditepis penjaga gol PJH FC, Mohd Razif.

PJH FC juga cuba untuk memberikan ancaman, namun jentera pertahanan ABMK yang dikepalai Surian dan Iqmal Hazim mudah menangkis asakan tersebut.

Permainan di separuh masa kedua memperlihatkan dominasi ABMK yang berterusan memberikan tekanan buat PJH FC yang masih belum mengutip sebarang mata ketika ini.

Dengan corak permainan yang kemas dipamerkan ABMK belum cukup buat mereka untuk menambah jaringan selepas penyudah tumpul menghantui usaha tanpa henti mereka.

Sehinggalah pada minit ke-65, Muhammad Aidil Abd Aziz yang menerima lorongan dari Muhammad Nuriskandar Abdul Hamid, berjaya menggelecek dua pertahanan PJH FC dan seterusnya melepaskan rembatan lencong yang terus menerjah gawang.

Kemenangan 2-0 ini meletakkan ABMK menghuni tangga kedua selepas terikat dengan 10 mata bersama pendahulu, Axis-O2 PJ FC. Namun, ABMK masih kekurangan satu perlawanan berbanding juara bertahan itu.

Paya Jaras Hiliran pula masih di tangga terbawah tanpa sebarang mata.

Pemain terbaik perlawanan: Muhamad Noor Hassan (ABMK)

 

Kami perlukan bantuan anda.

Saban hari, semakin ramai peminat bola sepak membaca Semuanya BOLA. Seiring dengan pertambahan pembaca ini, kos operasi kami turut meningkat. Jadi anda boleh nampak kenapa kami perlukan bantuan anda. Untuk memastikan penulis-penulis kami dapat terus membekalkan konten-konten yang tidak bias dan berkualiti kepada anda, duit dan kerja keras sangat diperlukan. Tetapi kami buat juga kerana kami percaya anda berhak mendapat maklumat berkualiti dari media yang telus, bebas dan terbuka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.