Apa Kelayakan Dia Pakai Jubah Tu. Persoalkan Datuk Siti Pakai Jubah Konvo, Ini Kecaman Padu Netizen ~ Bulletin Media

Posted on 5 views

Apa Kelayakan Dia Pakai Jubah Tu. Persoalkan Datuk Siti Pakai Jubah Konvo, Ini Kecaman Padu Netizen

Apa Kelayakan Dia Pakai Jubah Tu. Persoalkan Datuk Siti Pakai Jubah Konvo, Ini Kecaman Padu Netizen
Apa Kelayakan Dia Pakai Jubah Tu. Persoalkan Datuk Siti Pakai Jubah Konvo, Ini Kecaman Padu Netizen

Baru-baru ini tular sebuah video Dato Siti mengenakan jubah konvo pada majlis konvokesyen ASWARA ( Akademi Seni dan Warisan). Sememangnya Datuk Siti atau lebih mesra dengan panggilan Tokti tetap kelihatan manis dan cantik apabila memakai jubah konvo.Skrol ke bawah untuk lihat video di hujung artikel

erdahulu, memetik laporan Utusan, penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza Tarudin dilantik menduduki kerusi Ahli Lembaga Pengarah (ALP) Akademi Seni Dan Warisan (Aswara) berkuat kuasa 1 Ogos lalu.

ARTIKEL MENARIK: Baru Minggu Lepas Bersalin Tapi Skang Dah.. Netizen Membawang Dan Terkejut Bila Vivy Yusof.. Ini Sebabnya Kenapa

Bagi penyanyi yang masyhur dengan lagu Cindai dan Jerat Percintaan itu, pelantikan yang dibuat oleh Menteri Pelancongan, Seni dan Budaya, Mohamaddin Ketapi itu merupakan satu penghormatan.

Sementara dalam sebuah video yang dimuat naik oleh pengguna IG bernama Fadzoner, beliau telah menulis kapsyen berikut;

” Dato Seri Siti Nurhaliza @ctdk dan YB Menteri Kebudayaan berjalan keluar ke Dewan Agung Majlis Konvokesyen Aswara yang ke14 Tahniah! Buat 94 Graduate Aswara yang Konvo hari ni disaksikan Penyanyi No. 1 MALAYSIA dan YB Menteri semoga terus berjaya”

Bagaimanapun rupanya ada cakap-cakap tidak elok di sebalik video Tokti memakai jubah konvo yang tular itu. Terdapat segelintir netizen yang acah tahu serba mak nenek mempertikaikan tindakan Tokti memakai jubah konvo tersebut.

Menurut seorang netizen yang menggunakan profil bernama ‘pdpercydiva’, beliau tidak bersetuju dengan tindakan Dato Siti memakai jubah konvo kerana ia hanya khusus untuk pelajar Universiti sahaja.

” Seriously you should study in university . You wear it like normal dress of event . It a convo robe . It hv sentimental value of academic value in it. Aswara loss it value. All because political power cronyism bring less intelectual people as an expert..” komen netizen tersebut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.