Mak Ayah Sangat Miskin & OKU. Adik Ni Berjaya Hafal 30 Juzuk Al-Quran. Tapi Hanya Ini Yang Dimintanya.. ~ Bulletin Media

Posted on 3 views

Mak Ayah Sangat Miskin & OKU. Adik Ni Berjaya Hafal 30 Juzuk Al-Quran. Tapi Hanya Ini Yang Dimintanya..

Mak Ayah Sangat Miskin & OKU. Adik Ni Berjaya Hafal 30 Juzuk Al-Quran. Tapi Hanya Ini Yang Dimintanya..
Mak Ayah Sangat Miskin & OKU. Adik Ni Berjaya Hafal 30 Juzuk Al-Quran. Tapi Hanya Ini Yang Dimintanya..

Sebenarnya kalau ikutkan cerita Doktor Taufiq Razif anak yang berjaya hafal 30 Juzuk Al-Quran ini bukan meminta-minta tetapi kalau ada yang sudi nak tolong tunaikan impiannya apa salahnya.Ya, betul Mak Ayahnya pekak dan bisu. Namun semangatnya untuk hafal ayat-ayat suci Al-Quran ini patut dibanggakan. Alhamdulillah, rezeki mak ayahnya dapat anak hebat.

Jadi andai kata ada netizen yang sudi membantu dan nak tahu cerita penuhnya, baca perkongsian Doktor ini.

ARTIKEL MENARIK: Pemandu Teksi Ini Mengamuk Di Plaza Tol Sebab Tak Dapat Resit Tiba Tiba Datang Seorang Lelaki Dan Perkara Yang Tidak Dijangkakan Berlaku

Budak Tahfiz Ni Mak Ayahnya Pekak Dan Bisu

Sebak saya nak cerita pasal budak ni sebenarnya. Percaya tak kalau saya bagitahu mak ayah adik Mustaqim Rosli ni pekak dan bisu? Lebih dasyat lagi anak kepada mak ayah yang bisu ni obses sangat hafal Al Quran dan sekarang dah berjaya hafal Juz 30 dalam masa yang sangat singkat!

Ayahnya cuma peniaga kecil yang berniaga kopiah di market Changlun. Keluarga adik Mustaqim ni memang sangat sangat miskin! Tapi yang membuatkan saya sebak sangat sangat adalah adik Mustaqim ni tak pernah miss pun pergi kelas mengaji walaupun ayahnya sendiri tak mampu nak bayar yuran kelas mengaji.

Adik Mustaqim ni tak kira. Rasanya dia memang dah nekad nak hafal Al Quran untuk bagi syafaat pada mak ayahnya yang OKU tu.

Cuma Minta Glove Bola

adik2.jpg?resize=480%2C800&ssl=1

Masa cikgu tanya apa je yang adik Mustaqim nak kalau dah berjaya hafal juz 30 dalam Al Quran. Tahu tak apa jawapan adik ni?


“SAYA TAKNAK APA-APA PUN. SAYA CUMA NAK GLOVE BOLA JE.”Tahu tak berapa harga glove bola yang adik Mustaqim ni duk impikan tu? Rm11.50 je tapi dia tak mampu pun nak beli ! Bila adik Mustaqim ni dah lulus hafalan juz 30 dia terus dibawa ke pasaraya CMART untuk beli glove bola dia. Punya la dia tersenyum macam benda tu benda paling mahal kat atas dunia. Memang adik Mustaqim tak berduit dan tak mampu nak beli walaupun cuma berharga Rm11.50!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.